Szavazz! | Megköszönünk minden napi kattintást és minden véleményt. Csak a Ti segítségetekkel bővülhet közösségünk!
|
Ki van itt? | Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég Nincs A legtöbb felhasználó ( 57 fő) Szer. Szept. 25, 2024 9:45 pm-kor volt itt. |
Szintlépések | |
Dobástábla | |
Statistics | Összesen 66 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: endiii
Jelenleg összesen 3709 hozzászólás olvasható. in 172 subjects
|
|
| A főváros külterüle | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Arkán
Tapasz. pont : Felmérhetetlen Tapasz. szint : 666 Hozzászólások száma : 508
| Tárgy: A főváros külterüle Kedd Feb. 04, 2014 8:46 pm | |
| A délről jövő egyetlen jól járható út, mely e hatalmas erdőségen át vezet, egyenesen a fővárosba röpíti a vándort. Entsteig egy erős, büszke és gazdag város. Entsteig amiről a fényes páncélok, jó italok és ételek vagy épp még jobb asszonyok, büszke lovagok, lelkes hitbuzgók jutnak az ember eszébe. Entsteig e lüktető és dobogó erdőség koronája. Egy kisebb fából, cölöpökből és kőből emelt falat elhagyva hamar a külterület, békés, nyugodt és festői környezetébe kerül az utazó. Itt kellemes házak még kellemesebb emberek és még ennél is kellemesebb fogadók csalogatják az idegeneket, kik ha egy jó sört és vadat kívánnak csakhamar betérnek egy ilyen csárdába... | |
| | | Astra
Tapasz. pont : 41 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 102
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Csüt. Feb. 06, 2014 5:52 am | |
| Kaland vágyam a nagy világ megismerésére Westmarch felé vezetett amikor egy a fejem fölött köröző sasra lettem figyelmes. Ezer közül is megismertem volna ezt a csodás madarat Alysha főpapnő házi kedvence. Megálltam hát és vártam mi történik. Nagy szárnycsapásokkal ért előttem földet a madár, látszott rajta jó ideje úton lehet már pihenés nélkül. Egy levelet hozott a lábára erősítve. Leoldottam róla és útjára bocsájtottam a madarat had térjen haza. ha választ kéne vinnie úgy is maradna. Kíváncsian tekertem ki az irományt.
"Astra kedves húgom királynőink szavait tolmácsolom most feléd. Astra feladatunk lenne számodra Xiansai uralkodója segítséget kért tőlünk. Régóta jó a kapcsolatunk Xiansai titkos és mitikus uralkodóival hiszen mi is egy elzárt nép vagyunk a világban akár csak ők és ki is lehetne jobb barátunk akár szövetségesünk mint egy ugyan ilyen titkos birodalom. Most bizonyíthatjuk feléjük barátságunk és jó szándékaink. Valaki vagy valakik most a Xiansai megdöntésére törnek. Több nővéredet is értesítettük akik valamilyen küldetésen vannak scantuary világában, ezért ne lepődj meg ha ők is felbukkannak a küldetésed során, vannak azonban akiket nem sikerült elérnünk de ez az ügy fontosabb. A feladat, hogy kiderítsd kik állnak az összeesküvés hátterében és, hogy miféle a fenyegetés eredete és célja. Az információk szerint Sharval fővárosában Ensteigben bukkanhatsz valami nyomra vagy információra, amint megtudunk valami újat értesítünk. Viszont igyekezz kevésbé forró fejű lenni és légy diszkrét és körültekintő. Isteneink kísérjenek utadon húgunk. Vigyáz magadra gyermekem, jó anyád és nővéred is szerető ölelését küldi.
Alysha főpapnő "
A levél olvasása után, rá pillantottam a térképemre, majd hátra arcot vettem és sietős léptekkel indultam a megadott Város irányába a sűrű rengetegen át. Az út hosszú volt és fárasztó, végül csak elértem a város széléig. Onnan viszont a lábaim nem vittek tovább az orrom nem engedett, az egyik csárdában éppen friss szarvashúst süthettek és az illata fogva tartott. ~Amúgy is rám fér egy kis pihenés és hát eléggé éhes is vagyok és koszos, ennyit igazán várathat magára a dolog majd reggel folytatom az utam. Betértem hát oda ahová az orrom vonzott kivettem egy szobát, lefürödtem és utána tértem csak le a csárda vendéglátós helyiségébe. Rendeltem is egy hatalmas adag szarvast és egy jófajta kupa bort mellé. Falatozás közben pedig figyeltem és hallgatóztam miről is susmorognak az emberek. | |
| | | Quarion Galanodel
Tapasz. pont : 195 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 40
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Pént. Feb. 07, 2014 2:52 am | |
| Ez a dolog nem tűr halasztást. Quarion munkássága során sosem felejtette el származását, és büszke is arra, hogy honnan jött. Ehhez az is hozzátartozik, hogy sohasem hagyta magára hazáját, hiába van távol tőle. Folyamatosan figyel arra, hogy milyen hírek járnak idekint, és értesül arról is - régi ismerősök leveleiből, - hogy mi a helyzet a magas falak mögött. Az utóbbi hetekben viszont nyugtalanító szóbeszédeket hallott több forrásból is, és a levelek sem voltak biztatóak. Forrong Xiansai, fátyol borul a jövő elé, és az ifjú orgyilkos érzi, itt az idő hazatérni, hogy megvédje népét. Sok éve nem volt már otthon, de országa biztonságáért most kivételt tehet. Úgy tervezte, csak idősebb és tapasztaltabb korában tér majd vissza először, mint ahogy azt a hagyomány előírja, de a szükség törvényt bont. Azonban az a legbiztosabb, ha előbb kipuhatolja, mi is folyik itt, Sanctuary többi részén. Nem engedheti, hogy keresetlen személyek is a bejutás lehetőségét latolgassák. Inkább követi a szóbeszédeket, és innen kezdi a küldetését. Így hát amint bevégezte munkáját, el is indult Entsteig fényes városába. Még sosem volt itt, de mindig is érdekelte a hely. Nem is csalódott: már az ide vezető út is gyönyörű volt, és kellemes a város külterülete is. Persze az utazás sokat kivesz az emberből, így első dolga, hogy megcélozza a csárdát. Nem csak azért, mert éhes, azért is, mert hol máshol lehet legkönnyebben információkat szerezni. | |
| | | Ivellios Relent
Tapasz. pont : 0 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 9
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Pént. Feb. 07, 2014 3:58 am | |
| Az űzött vad hasonlítható legjobban Ivellioshoz, bár valószínűleg egészen addig nem fog szabadulni a "vadászaitól," amíg hátra nem fordul, és vissza nem támad. De még nem ismeri ehhez eléggé erejét, és gyakorolnia kell, önmagát képezni. Mindennek eljön majd a maga ideje. Már napok óta Entsteigben van, azaz hogy a külvárosban, ebben az ominózus fogadóban. Éppen most jött le az emeletről, hogy még egy utolsót egyen, mielőtt útnak indulna. Az ilyen helyeken nehéz takargatnia magát, így inkább addig nem is veszi elő kezeit, míg be nem ül a sarokba, vagy egy eldugott helyre. Kér egy tál ételt, és míg meg nem érkezik, egy kupa sör társaságában merül el gondolataiban szokásos helyén. | |
| | | Metana
Tapasz. pont : 258 Tapasz. szint : 3 Hozzászólások száma : 219
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Kedd Feb. 11, 2014 1:04 am | |
| Újból hazai tájakon járok. Már régen nem jártam erre, de most valami késztetés visszahívott a szülőhelyemre. Felkerestem újra a szülői házat. Mennyi emlék fűzött ide régen, de azóta már nagyot fordult velem a világ. Újra végigjártam az elhagyatott szobákat. Nem háborgatja senki, nem merik, még mindig félnek. Pedig itt már nincs mitől félni. Érzem, sőt tudom. A mágia és a képességeim megmutatták nekem. De ha tévedtem volna akkor sem félek hiszen a Fény vigyáz rám. Nem árthat már egy egyszerű baljós kisugárzás, vagy valami régi démoni lenyomat. Elmegyek a fővárosba szétnézek ott is, ha már erre járok. Talán felkeresem a papokat is, de a lovagokat messzire elkerülöm, nincs kedvem összeütközésbe kerülni velük. Hirtelen jött az ötlet és talán várnom kellett volna vele reggelig, de nem tudtam tovább maradni és az este az úton ért. Nem messze tőlem egy fogadó fényeit láttam meg és mivel a városban úgysem akartam megszállni ez a hely pont megfelelő lesz. Leszálltam hát a lovamról és a fogadó istállójába kötöttem, csak aztán mentem be az épületbe. | |
| | | Dante Krozgan
Tapasz. pont : 0 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 105
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Kedd Feb. 11, 2014 2:37 am | |
| // Ide már az új képességgel jövök. //
Valami Xinasan helyszínén történtek a dolgok. Először csak pletykák, kisebb szóbeszédek keringtek, majd ezek egyre nagyobb hangsúlyt kaptak és végezetül a kalandorok füléig is eljutottak. Nos az én fülem is egy volt a kiválasztottak közül. Nem hagyhattam ki. Gondolkoztam el a dolgon, miközben a fűben fetrengtem valami névtelen településben. Bár biztosan csak tőlem kapta ezt a sértést a hely, de neve annyira elenyésző volt, hogy még nem is hallottam. Őszintén szólva nem is érdekelt, mindenki csak Xiunasairól beszélt vagy miről. Egyszer esküszöm meg kéne tanulni a nevét. Pallosomat magam mellé helyeztem. Rápillantottam, de végül nem törődtem vele sokat, inkább az ég felé néztem. ~ Hol késnek a felhők? Szép az időjárás és nem kéne annak lennie... egy nagy eseményt mindig baljós jelek előznek meg. ~ És koncentráltam az ég felé, vártam, hogy beköszöntsön az az első sötétebb felhő, az első esőcsepp. És tudtam, hogy amint bekövetkezik, ideje lesz indulnom. | |
| | | Arkán
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Kedd Feb. 11, 2014 3:41 am | |
| // A csárdában //
A vándorok, megfáradtak az idő borúsra és hidegre fordult. Az este pedig szépen leszállt, így hát valamennyien a hideg és a kényelmetlenség bosszúsága elől, a kényelmes és otthonos kis csárdába tévedtek be. A maga nemében egy igazán tökéletes hely ez, ahol a frissen sült vad ínycsiklandó illata lengi be a levegőt. Nyers fa burkolat és szépen kifaragott padok, lócák és hatalmas asztalok sorakoznak a teremben. A pult mögött a polcok roskadásig pakolva a legfinomabb borokkal és hűsítőkkel. A sarokban hatalmas hordókban a legkülönbözőbb házi sörök érlelődnek. Három-négy dús-keblű fogadós asszony sürög, forog a vegyes társaság körül. Jól látszik, hogy manapság a szokásosnál jóval nagyobb a forgalom, és rengeteg az idegen. Az ember, ha egy ilyen helyre betér, hangos beszédre, nevetésre és vitákra számít, ám e helyett csend és feszültség uralkodik. Halk suttogás és mormogás szakítja meg a már, már idegesítő eseménytelenséget. A pultosok is csendesen teszik a dolgukat, azonosulnak a vendégek hangulatával. Vajon az utazás, vagy valami más az oka. Ez nem derül ki. Egy kis üres asztalkánál foglaltok helyet, nagyon válogatni nem tudtok mivel, a hely ezen kívül majd’ betelt.
// A játékosok egy asztalnál vannak leszámítva Ivellios Relent- et aki már itt volt a sarokba ő csak felfigyelhet az újabb jövevényekre //
Bár valamennyien idegenek vagytok egymásnak, a véletlen most mégis egy helyre sodort benneteket. Sok nyugtotok nincs, máris egy unottabb asszony kérdi a szokásosat. - Jó estét Utazók! Sört, bort, vadat, tán ragut vagy valami másat? – kérdi Majd miután felvette a rendelésetek elsiet. Most hogy kicsit kényelmesebben elhelyezkedtetek és a vizes ruháktól is megszabadultok, jobban szemügyre tudjátok venni a helyet. Néhol elcsíptek egy, egy mondatot, ami szintén a szigetvilágról, a zavargástól és a katonai megmozdulásokról szólnak. Úgy fest az ügy komolyabb, mint az sejteni lehetett. - Egézség, jóétvágy! – harsogja a két pultos, akik letették a rendelt dolgokat az asztalra. Majd újból elsietnek. Talán az egyetlen feltűnő alak az egyik kieső asztalnál húzza meg magát valahogy oda nem igen mennek a felszolgálók és úgy tűnik az egész eseményt kívülállóként szemléli. Vastag csuklyát visel, ám jól látszik, hogy egy hölgy az illető. Felőle, olykor ritmusos ciripelő hangok érkeznek, oly halkan, hogy szinte nem is biztos, hogy hallani. Odébb egy másik sarokban az árnyak nyugalmát és takarását egy másik fiatal is keresi.
| |
| | | Quarion Galanodel
Tapasz. pont : 195 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 40
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Csüt. Feb. 13, 2014 4:33 am | |
| - Egy sört kérek, asszonyom - majd miután megkapja, ő is felveszi a helyi atmoszférát. Olyan ez, mint egy kémjátszma. Mindenki teljes némaságban a másikat lesi, és aki először felszólal vagy gyanúsan mozdul az a hunyó. Quarion elsősorban azt nézi, hogy lát-e ismerős arcot, akit még fiatalkorából, hazájából ismerhet. Van egy olyan érzése, hogy a pletykák más hazafikat is elérhettek, akik szintén azért érkeztek ide, amiért ő is. | |
| | | Ivellios Relent
Tapasz. pont : 0 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 9
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Pént. Feb. 14, 2014 12:15 am | |
| Gyűlik a társaság. Elég jó forgalma lehet a helynek, főleg ha minden nap ekkora tömeg várja a szolgáltatást. Az utolsó asztal is betelik, egy meglehetősen színes társaság foglalja el. De semmi rendkívüli. Biztos egy csapat harcos, akik éppen megpihentek ezen a kellemes helyen. Viszont a gondolkodás sok hasznos ötletet hozott. Egy olyan tervet eszelt ki, ami lehet, hogy javában megváltoztatja a jövőjét. Ha bejut Xiansaiba, és értelmét látja - meg persze, ha engedik, - ott is marad. Tanul. Képzi magát. Az a térség híres kultúrájáról és "oktatásáról," talán ott lenne a legideálisabb Ivellios számára. | |
| | | Dante Krozgan
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Pént. Feb. 14, 2014 2:12 am | |
| Két könyökömmel az asztalon helyezkedtem el. A két kezemet összekulcsoltam, majd az orrom alá helyeztem őket és így néztem körbe a társaságon. Egy pincérnő is megérkezett, azonban ezúttal nem láttam túl bölcsnek, hogy akármit is kérjek. Sokan voltak a fogadóban, már-már zavaróan sokan. Túl nagy lehet az esélye, hogy valami rosszakaróm mérget tenne az ételembe, bár lehet, hogy csak a tömeg hatására jött rám a paranoia. Azért mégis inkább nem rendeltem semmit, hiszen mégiscsak egy óriási dologról lesz itt szó. A légkör kezdett egyre szorosabb lenni, így felálltam az asztaltól, majd mélyen meghajoltam és megszólaltam. - Örvendek a találkozásnak, Dante vagyok. - bár már ismertem Quariont és a lányt is mintha már láttam volna valahol, de azért folytattam - Kérem mutatkozzanak be egymásnak, máskülönben lehet sosem jutunk el a szigetekre. Lehet megbántam ezt a mondatot, de utólag már nem változtathattam rajta. Nem tudom milyen gondolatokat válthatott ki a csárdában lévőkből, hiszen elég sokan voltak és halkan sem mondtam. | |
| | | Metana
Tapasz. pont : 258 Tapasz. szint : 3 Hozzászólások száma : 219
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Pént. Feb. 14, 2014 10:00 pm | |
| Amikor megérkezik a felszolgáló, kapok az alkalmon és rögtön rendelek is egy ragut. Mielőtt elszaladna, még visszatartom. - Elnézést, én szeretnék itt megszállni, van szabad szobájuk? A lovam is kinn van az istállóban. Van valaki aki foglalkozik vele? Ha nincs az sem baj, majd ellátom én. A válasz után visszafordulok a többiek felé. - Dante, hmm. Mi már találkoztunk ha jól emlékszem. És veled is Quarion. Már ha tényleg ti vagytok azok és nem a szemem téved. Úgy látszik a Fény megint összehozott bennünket. ~ Lehet, hogy nem ők azok, de nagyon ismerősnek tűnnek. - Milyen szigetről beszéltél? - kérdem Dantét. Ez a sok ember csak azért van itt? - nézek rá hitetlenkedve. | |
| | | Dante Krozgan
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Szomb. Feb. 15, 2014 11:13 pm | |
| Uff... kényelmetlen. Nem tudtam pontosan a sziget nevét, csak a szóbeszédek alapján jegyeztem meg. Úgy tudtam, hogy mindenki amiatt gyűlik itt, én meg csak birkaként követtem a népet. Kár is volt, na, de mindegy, beimprovizáltam a nevét. - Xoanosan vagy valami hasonló szigetről van szó. Én is csak pletykákat hallottam. - próbáltam menteni a menthetőt. Amúgy feltűnt, hogy a nő nem mondta el a nevét. Nem akartam külön rákérdezni, mert lehet bunkóság lenne, tehát csak elkönyveltem, mint ismerőst. Sőt, már biztosan emlékszem, hogy találkoztunk ezelőtt. | |
| | | Arkán
| Tárgy: Re: A főváros külterüle Kedd Feb. 18, 2014 11:17 pm | |
| // A csárdában //
A felszolgálók bár nem túl lelkesen de minden kérdésre válaszoltak, így Metana lova is ellátásban részesül valamint kerítettek egy egy szoba félét is, az arra vágyóknak. Quarion bármennyire is nézelődik nem igen vél felfedezni ismerős arcokat. A feszültség kézzel fogható... Dante felszólalására szinte egy emberként kapja fel a fejét a tömeg. Most épp a ti asztalotok vált a figyelem központjává. Az egyik sarokból ez a ciripelő hang még inkább megerősödött, zaklatottá vált. Majd újabb alakok érkeznek csendben, míg mások távoznak az emelet irányába. | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A főváros külterüle | |
| |
| | | | A főváros külterüle | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |