| Főtér (vihar előtti csend) | |
|
|
|
Szerző | Üzenet |
---|
Arkán
Tapasz. pont : Felmérhetetlen Tapasz. szint : 666 Hozzászólások száma : 508
| Tárgy: Főtér (vihar előtti csend) Pént. Dec. 06, 2013 9:04 am | |
| A város szíve. Macskaköves utak, üzletek, fogadók nyílnak innen és szinte minden út keresztezi. Mindig hangos az emberektől. A tér közepén egy kút foglal helyet, aminek érdekessége, hogy kövezetét állítólag részben a régi városbeli kút adja.
Itt foglal helyet többek között a könyvtár és a térség legjobb kovácsműhelye. Négy nagy út, az északi, déli, keleti valamint a nyugati fut ide. Ezeken kívül számos kisebb utca és sikátor is keresztülmegy a téren. A vándornak óhatatlan érinteni kell, bárhová akar is jutni a városon keresztül. éppen ezért nívós fogadók sorakoznak a közelben, hogy minél több aranytól szabadítsa meg az utazót. Aki keres, az talál, tartja a mondás és úgy látszik ez különösen igaz is a térre, mert valóban szinte bármit fel lehet lelni itt, ha az embernek van némi aranya, no meg kitartása. A tér maga – mint manapság minden – kettős szerepet tölt be. Nappal nyüzsög, a többnyire tisztes vásárlók, utazók és kereskedők tömegétől. Éjszaka viszont megváltozik. Színre lép a feketekereskedelem, és egyéb bűnös dolgok. Mind e mellett nappal sem lehetünk teljesen biztonságban, és jobb, ha odafigyelünk erszényünkre mivel egész ügyes kis tolvajcéhek fáradoznak azon, hogy megszabadítsák az óvatlan polgárt erszénye tartalmától. Bármilyen mértékben is nő az őrség száma és felszereltsége, még most is számolni kell e tényezővel. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Pént. Dec. 06, 2013 9:05 am | |
| Ahogy haladsz be fele a városba és elmerülsz a gondolataidban, megint csak egy ismerős érzés kerít hatalmába és a hang akit kerestél újra megszólal. - Ne búslakodj, ez bekövetkezett volna! A tekercs a fon... és ne... - Majd újra elenyészik az erő. Kisvártatva beérsz a Főtérre, mely még így este is meglehetősen forgalmas.
// A játékot a főtéren (vihar előtti csend) folytatjuk ezt oda is bemásolom //
| |
|
| |
Ezekiel LeReux
Tapasz. pont : 191 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 110
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Pént. Dec. 06, 2013 11:08 pm | |
| ~Na ha már itt vagyok, el kéne kezdeni kitalálni hogy kapjam el és kínozzam addig azt a férget amit elengedtem amíg nem könyörög a halálért. Talán az a bőrkötéses napló ami a zsákban volt ír valami hasznosat.~ Eközben bemegy a piac egyik kicsit jobb állapotban lévő kocsmájába, beül az egyik sötét sarokba és olvasni kezd. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Pént. Dec. 06, 2013 11:32 pm | |
| Amint betérsz a kocsmába, a kocsmárossal lefutjátok a kötelező köröket, azaz a rendelést. Találsz egy kedves kis sarkot ahol egy vastag gyertya fényénél nyugodtan olvasgathatsz. Így hát kezedbe veszed a naplót és lapozgatni kezded. Nincs befejezve ezt egyből észreveszed. Az írásokon kívül egyéb ábrák és szimbólumok is fel vannak skiccelve. De talán kezdjük az elején: Malzaret feljegyzései a megfoghatatlanról
1 Nap: Megérkeztem Tristram sokat megélt városába és kapcsolatba léptem az itt ténykedő titkos renddel. Elmondták, hogy a feladat könnyen az életembe kerülhet és hogy valami nagyhatalmu szellemi lényt kell kordában tartani.
5 Nap: A holdciklus kedvező, végre megerősítgetjük a varázslatot.
6 Nap: 10 óra megfeszített rituálé árán de sikerült még egy láncot dobni a megfoghatatlanra.
10 Nap: Álmot láttam, ami az erdőbe vezetett és egy tekercsről szólt. Elmentem hát
13 Nap: Eltévedtem. De a tekercs megvan, üldöznek. Holtak keltek ki a sírból. Lehet ma meghalok.
14 Nap: Richard a városi fegyveresek parancsnoka megmentett. Élek.
16 Nap: A rend kiderítette a tekercs egy ősi nagyon ősi írás ami talán a legnagyobb hatalmat hordozza. Rám bízták őrzését, és feladatnak tűztük ki, hogy nem engedjük rossz kezekbe.
20 Nap: Hiba csúszott a rituáléba. A lény tud a tekercsről. Ez okozhat még kellemetlenségeket.
26 Nap: Ma egy új rituáléra készülünk. Egy nagyon sötét mágia nagyon ősi és nagyon veszélyes. Ha sikerrel járunk a Bestia a mi akaratunk szerint mozog és így a tekercs biztonságba kerül. A fény adja, hogy sikerüljön. Különben mindennek vége. Volt egy látogatónk, a kriptába ahova nem lett volna szabad beengedni. Elengedtük nem akart rosszat....
Ezzel vége a feljegyzéseknek, persze számtalan al jegyzet, skicc, rajz is van amit nem igen tudsz értelmezni. Egyenlőre legalábbis. | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:30 am | |
| ~Na ebből sem lettem sokkal okosabb. Talán jobb lenne indulni, és körbenézni a főtéren, hátha akad valami érdekes, vagy esetleg gyanús oda kint ami valahogyan kapcsolódik a dolgokhoz. És mivel este van sokkal több a gyanús dolog, mint nappal.~ Majd elindul az ajtó felé, átlépve a földön fetrengő részeg disznókat. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:40 am | |
| Ezekiel lehúzza a maradék forralt-bort amit kapott, majd sietve az ajtó felé veszi az irányt. Ám ekkor egy öreg ember lép be botjára támaszkodva, kopottas rongyokban. Enyhe öregség szagot valamint némi ecet bukét áraszt. Májfoltos kezét feléd mutatja. - Jer fiam, igyál meg velem egy italt, mondanom kell valamit és nem hiszem, hogy sok időm van rá - mondja rekedtes, szomorú hangon. Ezekiel: 5/6 HP --> 6/6 HP | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:44 am | |
| ~Ez meg vajon mit akarhat? Végül is mindegy úgy sem volt nyom amin elindulhattam volna, és ha már szerencsétlen öreg abból a hátra lévő kis idejéből rám áldoz biztos fontos lehet.~ -Rendben öreg, ülj le oda- majd arra a helyre mutat ahol eddig ült- én addig hozok valamit inni. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:48 am | |
| Az öreg lehuppan majd egy pillanatra elbóbiskol a kellemes melegben. Aztán arra eszmél hogy leteszed az italt az asztalra. - Üdv fiam, a nevem Jared! Ha jól sejtem te vagy Ezekiel a kiválasztott... | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:50 am | |
| -Abban igazad van, hogy Ezekiel a nevem, öreg. De hogy kiválasztott lennék arról nem igazán tudok. Eközben Ezekiel is leül az asztal másik oldalára, és belekortyol az italába. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:54 am | |
| - Pedig ki ezen tekercseket megkaphatja az kiválasztott fiam... Nem találhatja meg akárki... - köhög, krákog - Bocsánat. - A tekercs birtoklása nagy teher fiam, nagyon nagy! És nem veszélytelen. Majd megint elbóbiskol, vagy csak a gondolataiba merül. | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 12:57 am | |
| -Na igen, azt tapasztaltam, hogy nem lesz egy sétagalopp megtartani. De, ha tudod hogy ez nálam van akkor azt is tudnod kell mi ez, és miért ilyen fontos. Na és persze hogy mi ez az idegen nyelv amin íródott. ~Nem hétköznapi a vénember annyi szent.~ | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 1:01 am | |
| - Nem akarlak elkeseríteni de nem sokat tud szegény fejem... Elhinnéd ha azt mondanám most vagyok a 29. évemben? - Sejtettem... - Mond csak Mit keresel itt, vagyis hogy kerültél ide? | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 1:09 am | |
| ~29? Ezt a szerencsétlen akkor vagy nagyon csúnyán megátkozták vagy pedig, elővgyázatlanul nyúlt a nekromanciához.~ -Nem tudom mit mondjak. Láttam már hasonlót, de az nagyon ritka volt, és leginkább az emberek elővigyázatlanságának következménye, de ezt nem bolygatnám. Hát hogy mit keresek itt azt hosszú lenne elmesélni.- itt kissé halkabban kezd beszélni, de azért ügyel arra hogy az öreg meghallja- De röviden-tömören, az én hibámból kiszabadult egy démon, akit a Megfoghatatlan ként említettek, és miután össze omlott a kripta ahol kiszabadult, jobbnak láttam ha nem egymagam szállok szembe vele, mindenféle terv nélkül. Azért jöttem ide hogy utána járhassak vele, és a tekercsdarabbal kapcsolatban egy két dolognak. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 1:19 am | |
| - Értem. Akkor tudnod kell hogy a darabka ami ott lapul nálad. Mindennél fontosabb. - Ha nem vagy elővigyázatos könnyen úgy járhatsz ahogy én. - Jobb lesz ha elmondom amit tudok, de attól tartok az nem túl sok. - Úgy 3 hónappal ezelőtt találtam meg ugyanazt a fecnit amit te is. És akkor mozgolódni kezdett a kriptába az rosszindulatú energia. Én voltam annak a társaságnak a vezetője aki ügyelt a rendre, persze a nép csak perverz, hullagyalázóknak, vagy jobb esetben is sötét mágusoknak tartott minket. - Aztán az egyik nap ez az energia felerősödött és megjelent a lény. A tekercset követelte. Én nem adtam és összemértük erőnket. Én sikerrel bebörtönöztem őt, de mint a mellékelt ábra mutatja nem volt ingyen a mágia. És hát mint tudjuk, ma kiszabadult. - Ezekiel, egyenlőre a démon kivár. Felkészül, a legfontosabb a tekercs ezt tartsd észben! | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 1:24 am | |
| -És mit kéne tennem? Mert amint látom ez nem az egész tekercs, és fogalmam sincs róla hogy merre van a többi darabja. ~Jó tudni hogy van egy kis időm mielőtt a démon mozgásba lendülne, de ez sem javít sokat a helyzeten. ~ | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 1:51 am | |
| - Valóban nem az egész. Annyit tudok, hogy az angyal zuhanásakor került elő az első darab. De hogy hány darab van és ezek kinél vannak azt nem tudom... Ami viszont biztos, hogy a pokol erői nagy igyekezettel keresik! És a démon már tud rólad! - De áruld el mit kerestél a kriptánkban? | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:01 am | |
| -Valami ismeretlen erő hívását éreztem, ami mint most már kiderült a démon volt. Viszont összetévesztettem egy másik erővel amit már elég régóta követtem. Amikor megpróbáltam beszélni vele jöttem rá hogy tévedtem, és elakartam menni. De akkor megjelentek a rended tagjai, és be kell valljam iszonyatosan gyanúsan viselkedtek. Viszont el akartak engedni, én pedig amikor végig gondoltam a dolgokat, vissza mentem megnézni mit is akart hat darab csuklyás alak egy olyan teremben ahol azelőtt egy démon szólt hozzám. Amikor visszamentem láttam meg a rituálét, amit valamiért inkább a démon kiszabadításával vetettem össze mintsem annak még erősebb elzárásával. Ezért közbe léptem, és még most is bánt a tudat, és szégyenlem de megöltem a rended egyik tagját, mire a mágia megszakadt és a démon elszabadulva megölte a másik ötöt. Az egyikük adta nekem a tarisznyát amiben a tekercs is volt, mielőtt meghalt. Engem pedig futni hagyott, gondolom egy fajta hálából azért amit tettem. De ezt a hálát olyan módon fogom neki viszonozni, hogy a lábaim előtt könyörögjön halálért az a féreg. -világosította fel Ezekiel az öreget, hangjában mély megbánással és haraggal. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:17 am | |
| - Ne okold magad! Ez legalább annyira a mi hibánk is. - A démon rafinált egy dög, és jól ért a manipulációhoz, nem egy társunkat állította mellénk. - Az entitásról nem tudok semmit akit követtél. Viszont hamarosan hazudnod kell. Az új rezsim nem tűri az ilyesfajta dolgot és a halottasház lángokban.. hamarosan híre megy, és ne keveredj gyanúba, különben hiába való volt ez az egész... | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:26 am | |
| -Értem, és köszönöm a segítséget. Esetleg van még valami amit el akar mondani nekem? Ezután Ezekiel kissé elgondolkodva kortyolgatja tovább az italát. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:29 am | |
| -Nem tudom mennyi időm van hátra... Szóval ígérd meg nekem, hogy nem engeded a tekercset rossz kezekbe. Ennyivel tartozol. Egyszer megvilágosodik majd az út - ezzel feltápászkodik és kifelé botorkál. | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:31 am | |
| -Ígérem, és hálás vagyok a segítségért a történtek ellenére is. Majd ő is feláll és elindul kifelé a főtérre. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:33 am | |
| A téren még mindig sötétség honol, de még e kései órában is tömeg gyülekezik, éjszakai vásárlások. Örömlányok kik testüket kínálgatják vagy a városi őrség tagjai fáklyákkal. Bár nem sokkal előtted ment ki az öreg, érdekes módon szőrén szálán eltűnt. Pedig nem épp a gyorsaságáról volt híres. A levegő hűvös de a kocsma után különösen jól esik az embernek a friss, hideg levegő. | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:50 am | |
| ~Azt hiszem célba veszem a könyvtárat. Úgy hallottam Tristram elég tehetős könyv gyűjteményt tudhat magáénak, ha szerencsém van nincs zárva és tudok kicsit keresgélni ez után a Megfoghatatlan nevű valami után, esetleg utána tudok nézni valami kis információnak erről a tekercsről. Várjunk egy pillanatot, hová lett az öreg?-itt körbe néz az utcán- Hát ez furcsa, na de sebaj jobb lesz indulni a könyvtár felé.~ Majd normál tempóban elindult megkeresni a könyvtárat, de persze közben azért nézelődött a piacon kínált áruk között. | |
|
| |
Arkán
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Szomb. Dec. 07, 2013 2:59 am | |
| Úton a könyvtárfele, elhaladsz különböző árusok, mellett. Húst, gyümölcsöt, halat, Fegyvereket, ruhákat és túlélő felszereléseket, vagy épp régi ereklyéket és varázsitalokat is beszerezhetsz itt. Ahogy eléred a könyvtár ódon épületét, megkönnyebbülve látod, hogy nyitva van. Köszönhetően egy nagyon különös csillagászati eseménynek ami a falakon ki is van hirdetve. Így hát sok az érdeklődő a könyvtárban vagy épp előtte, vagy a csillagvizsgálóban. A friss horadrimok fel s alá rohangálnak köntöseikben. Az úri polgárok az eget kémlelik, a tudósok bőszen jegyzetelnek.
// Tristram nagykönyvtára az új helyszín másolom oda is // | |
|
| |
Ezekiel LeReux
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) Kedd Dec. 10, 2013 5:00 am | |
| ~Nos, most hogy valamilyen mértékben tudom is, hogyan állnak jelen pillanatban a dolgok, kétlem hogy ilyen kimerülten többet tudnék tenni. Láttam ide felé egy fogadót, jobb lesz ott kipihenni magam mielőtt folytatnám a dolgom.~ Alig hogy gondolatai végére ért, már ütemes léptekkel haladt a fogadó felé. Amikor odaért, a fogadóstól kibérelt egy szobát, ledobta felszerelését az ágy végébe, pár perc múlva pedig már mélyen aludt. | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Főtér (vihar előtti csend) | |
| |
|
| |
| Főtér (vihar előtti csend) | |
|