| Beszélgetés kötetlenül | |
|
+33Quarion Galanodel Herald Khanalek Wicca Vergilius Dante Krozgan Idő Rhea Villiam Zachariel Astra Anonimus Lélek Zaorish Arkán Ferbryt Rolas Noctus Ezekiel LeReux Metana Cpt. Pete Bones Deromorth Kámfor Fyshee Gegoroth Tűz Shiro Zaikawa Malthael Seturion Grish Brakdern Ragnarel Felis Hercegnő Dastriel 37 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
Felis Hercegnő
Tapasz. pont : 100 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 65
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:10 am | |
| Arisztotelész (ógörögül: Ἀριστοτέλης, latinosan: Aristoteles); I. e. 384 – i. e. 322. március 7.) görög tudós és filozófus, a modern európai tudomány atyja és előfutára, a görög gondolkodás ismert alakja a görögországi Sztageira, (ma: Sztagira, Halkidiki) városában született, innen nyerte egyik állandó melléknevét: a S(z)tagirita (= „A sztagirai”). Már az ókorban híressé vált nemcsak filozófiai művei miatt, de a kiemelkedő tehetségű makedón hadvezér és despota, Nagy Sándor nevelőjeként is. Nemcsak sok, modernnek tekintett tudományban jeleskedett, s tett hozzá mindegyikhez valami értékeset, valami olyat, ami az illető ismeretterület felfogását, tárgyalását sokszor majdnem egy évezreden át meghatározta; nemcsak a filozófiában, a logikában, a nyelvészetben, a biológiában, a pedagógiában, a politikatudományban sikerült maradandót alkotnia, sőt ezek közül és ezeken felül többet is tulajdonképp megteremtenie, de az irodalomelméletben s mi több, az irodalomban is; különben az antik próza egyik legnagyobb mestere, Cicero aligha áradozott volna az arisztotelészi előadásmód „arany folyamáról” (flumen orationis aureum), amely a világos, de élvezetesen olvasható tudományos értekezés műfaját is megteremtette. Azonban nemcsak irodalmilag igényes és nagyközönség számára írt exoterikus művei és irodalmi tárgyú munkái (a Poiétika kivételével) semmisültek meg, vesztek el, hanem sok más műve is – de a megmaradtakból, mint pl. a Fizika, Metafizika, Etika, Politika, Poétika és mások – még így is több életműnyi anyag kitelik. Alakja köré tanítványaiból új (és mintegy 600 éven át működő) filozófiai mozgalom, a peripatetikus iskola szerveződött. Mesterével, Platónnal együtt az európai filozófia legmeghatározóbb alakja. A középkor végére a Biblia mellett Arisztotelész és munkássága vált a „magasabb” kultúra meghatározó tekintélyévé szerte Európában, úgyhogy ha csak ezt a szót (másik állandó melléknevét) mondták: a Filozófus, az kizárólag Arisztotelészt jelenthette – (bár ez már-már egy „hamis”, átinterpretált Arisztotelész volt). De nemcsak az európai kultúra tartja magát az örökösének: Keletet is ő hódította meg a nyugat tudományának, a keresztényeknél, araboknál, zsidóknál - teljesen egyedülálló módon - egyaránt a legnagyobb tiszteletben állott. A Holdon krátert is elneveztek róla (Arisztotelész-kráter); nevét egy kisbolygó is viseli (6123 Aristoteles). Életét főképp Diogenész Laertiosz: A filozófiában jeleskedők élete és nézetei c. munkájából ismerhetjük. | |
|
| |
Malthael Admin
Tapasz. pont : 6666666666 Tapasz. szint : 99 Hozzászólások száma : 485
| |
| |
Seturion
Tapasz. pont : 20 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 37
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:25 am | |
| A történelem leírás(codex) végén van 1 mondat: "Az ősi vérvonalak lehet, hogy új jelentőséget kapnak.." Nekem a legjobb tippem az az, hogy a vérvonalat jelöli a sorsdobás Alátámasztja ezt az is szerintem, hogy csak az embereknek(és az emberből lett szörnyeknek) van ilyen sorsdobása. Jim | |
|
| |
Dastriel Admin
Tapasz. pont : Over 9000 Tapasz. szint : 99 Hozzászólások száma : 176
| |
| |
Ragnarel
Tapasz. pont : 250 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 282
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 8:46 pm | |
| | |
|
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 8:53 pm | |
| - Malthael írta:
- Amúgy vannak már elméletek arra, hogy mi az a Sorsdobás?
Feltételezem, hogy a háttérben létezik egy terv, hogy merre is kell haladnia a teremtésnek. Persze ezt a tervet hatalommal lehet módosítani, és befolyásolni, bár csak kevesek tudhatnak róla, hogy egyáltalán létezik. A sorsdobás szerintem azt határozza meg, hogy ebben a magasztosabb célban és folyamatban az adott ember milyen "faladatot" vagy "végzetet" kapott. A bonyodalmat pedig az okozná ha valaki letér erről az amúgy is labilis útról. Most hirtelen ez a tippem | |
|
| |
Seturion
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:42 pm | |
| Ragnarellel nem értek egyet. 2 dolog miatt az 1ik a földhözragadtabb: akkor sztem a nepharimeknek is kéne dobálniuk A másik már kicsit elméletibb: Így valamelyest le lennének korlátozva a játékosok, ha lenne valami egyértelmű feladatuk/végzetük. Szerintem a származással is bele lehet vinni azt, hogy amúgy mit is sugall a "vérvonalad" az alapján mit kéne tenned, de sokakl szabadabb. Viszont még 1 tipp eszembe jutott: Maguknak a mesélőknek sincs még meg a konkrét elképzelése mi is lesz ez. Ebben az esetben azért is merült fel a kérdés, h. ötleteket gyűjtsenek | |
|
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:48 pm | |
| Valóban ez is elképzelhető Nos igazad lehet a korlátozással kapcsolatban. De persze nem tudhatjuk, simán elképzelhető, hogy van egy terv (hisz az mindig van) csak ugye azt mi kedvesen áthágjuk és így ebből adódhat bonyodalom. Mindazon által lehet neked egy sorsod amiről letérsz és így ködbe vész az a jövő kép amit az ősök neked szántak... Aztán az is lehet, hogy tökéletes baromság amire én gondolok | |
|
| |
Seturion
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:49 pm | |
| Viszont felmerült a kérdés, h. csendestárs vagy-e a kocsmákban amiket alkotsz | |
|
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 10:53 pm | |
| Egy kocsmát alkottam tudtommal. és nem tudok róla, hogy nekem abból bevételem származna. De nem rossz ötlet. Igazából ezeket azért csinálom, hogy élettel és színnel töltsem meg a városokat, hogy ezzel hozzájárulhassak a játékélmény fokozásának és táptalajt adjak, a játéknak Remélem tettszik. De mint olvashatod nem csak kocsma, diliház is született | |
|
| |
Malthael Admin
| |
| |
Ragnarel
| |
| |
Shiro Zaikawa
Tapasz. pont : 103 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 28
| |
| |
Dastriel Admin
| |
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:36 pm | |
| Oh értem. | |
|
| |
Malthael Admin
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:37 pm | |
| És kiscicákkal! FUCKING KISCICÁK? | |
|
| |
Seturion
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:39 pm | |
| Malthael előbb vagy utóbb agyrákot fogsz okozni valakinek ezekkel a szóviccekkel. | |
|
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:40 pm | |
| | |
|
| |
Seturion
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:42 pm | |
| - Malthael írta:
- És kiscicákkal! FUCKING KISCICÁK?
Kiscicákkal a szecsuáni csirkét szokták megtölteni. | |
|
| |
Malthael Admin
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:46 pm | |
| Nem szóvicc. Ez komoly dolog! Az agyrák pedig érdekes elgondolás. Lehet így fogom meghódítani a világot! | |
|
| |
Ragnarel
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Kedd Okt. 15, 2013 11:48 pm | |
| Szólj mikor kezded! Erre én is kíváncsi vagyok, mert ugye nem minden nap lát az ember angyalt aki viccel hódít | |
|
| |
Dastriel Admin
| |
| |
Seturion
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül Szer. Okt. 16, 2013 1:34 am | |
| Majd hozzászoktok. :DEnnél már csak az lesz jobb, amikor én is rákezdek. [/quote] Van szerencsém személyesen is ismerni Zakkantat, de ehhez nem lehet hozzászokni | |
|
| |
Felis Hercegnő
Tapasz. pont : 100 Tapasz. szint : 1 Hozzászólások száma : 65
| |
| |
Shiro Zaikawa
Tapasz. pont : 103 Tapasz. szint : 2 Hozzászólások száma : 28
| |
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Beszélgetés kötetlenül | |